Home / Kennisbank / Tip: pas de krachtvoerinstellingen aan

Tip: pas de krachtvoerinstellingen aan

- Meer of minder uren weiden? Krachtvoerinstellingen aanpassen!

Weidende bedrijven schakelen in het seizoen soms met het aantal uren dat de koeien buiten lopen. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de krachtvoerverstrekking.

Bij het gebruik van krachtvoercomputers houden de koeien minder tijd over om het krachtvoer op te halen wanneer langer geweid wordt. Het kan wenselijk zijn om een deel van dit krachtvoer in de melkstal of in de basis te verstrekken. Vergeet ook niet om de instellingen van de krachtvoercomputer aan te passen.

Bij langer weiden kan het nodig zijn om de maximale gift per keer en de voerdoseersnelheid (verder) te verhogen. En: vergeet niet om instellingen later ook weer terug te zetten. Onze rundveespecialisten staan voor je klaar om hierbij te helpen.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies

Alle websites van De Heus Voeders gebruiken cookies en vergelijkbare technieken. We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze websites goed en veilig werken en analytische cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te geven. Marketingcookies worden geplaatst om u gepersonaliseerde sector relevante informatie te tonen in plaats van algemene.

Als u op ‘Akkoord‘ klikt, stemt u in met het plaatsen van alle cookies. Of klik op de knop ‘Verander uw cookie-instellingen‘ om uw voorkeuren te wijzigen.