Waarom een supermarktketen onze fabrieken inspecteert

13 januari 2020
-
3 minuten

Tesco is een Britse supermarktketen. Het is de op twee na grootste detailhandelaar ter wereld en heeft voornamelijk winkels in Groot-Brittannië en Oost-Europa. Ze verkopen levensmiddelen, maar ook boeken, kleding, brandstof en zelfs financiële producten.

Waarom een inspectie?

Tesco verkoopt in haar supermarkten geen veevoeders. Toch willen ze graag weten hoe de productie ervan verloopt. Tesco hecht namelijk veel belang aan de kwaliteit en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de producten in haar winkels en dat wordt nu eenmaal bepaald door alle schakels in de productieketen. Voor het varkensvlees dat via de winkels van Tesco wordt verkocht, betreft dit veevoederproducenten, varkenshouders, slachterijen, uitsnijders en verpakkers. Tesco voert steekproefsgewijs inspecties uit bij al deze bedrijven in de keten. Mogelijk dat jouw bedrijf ook is bezocht voor een inspectie. Voor De Heus geldt dat zowel onze productielocatie in Veghel als in Andel en Nijkerk voer leveren binnen de varkens vleesketen van Tesco.

Meer weten over ons assortiment varkensvoeders? Klik hier.

De inspectie

Dit najaar was onze locatie in Veghel aan de beurt voor een inspectie. Tijdens de inspectiedag zijn alle onderdelen van het kwaliteitssysteem bekeken en getoetst, van ontvangst en keuring van de grondstoffen tot en met de aflevering van het voer bij de boerderijen. Alle vragen van de inspecteurs konden snel en goed beantwoord worden. Ook werd er een uitgebreide inspectie van de productie en de buitenterreinen uitgevoerd. Daarnaast werd er een traceerbaarheidstest uitgevoerd, waarbij alle gegevens van een eindproduct binnen een gestelde tijd moesten worden getoond.

Aanvullende eisen

Naast eisen die we al kennen vanuit GMP+ heeft Tesco eigen, specifieke eisen, onder andere op gebeid van veiligheid, arbeidsomstandigheden, opleiding van medewerkers en hygiëne. Ook aan deze extra eisen kon De Heus ruimschoots voldoen. Uiteraard waren er ook een paar kleine verbeterpunten, maar die zijn onmiddellijk door de medewerkers opgepakt en verholpen. We zijn er trots op dat de inspectie goed is verlopen en dat we daarmee een sterke schakel in de keten zijn.

Meer weten over de inspectie? Neem contact op met onze Manager quality assurance