Vrijheid achter het stuur....

24 september 2018
-
3 minuten

Als klein jongetje wist Emile al dat hij vrachtwagenchauffeur wilde worden. En hij heeft voet bij stuk gehouden, want inmiddels is hij getrouwd, heeft hij twee zonen en is hij al meer dan 23 jaar vrachtwagenchauffeur. Toch heeft hij aan enthousiasme blijkbaar niets ingeboet, want ook zijn beide zoons volgen momenteel de mbo-opleiding Transport en Logistiek.

Veel afwisseling

Tijdens zijn dagelijkse ritten komt Emile op veel adressen. Een vaste route of vaste klanten heeft hij echter niet. De ene dag rijdt hij naar Noord-Holland, dan weer naar de Achterhoek, of naar Duitsland. Een enkele keer rijdt hij nog wat verder naar het zuiden. Die afwisseling vindt hij mooi, want dat houdt het spannend. Het onderweg zijn vindt hij heerlijk. Vooral de vrijheid, daar geniet hij het meest van. Geen baas die de hele dag over zijn schouder meekijkt. “Ik krijgt ’s ochtends een opdracht en voor de rest is het aan mij om het voer op tijd en netjes af te leveren,” aldus Emile.

Fijn sociaal leven

Van de 23 jaar als chauffeur, werkt hij er al negen bij De Heus. Maar dat betekent niet dat hij niet ergens anders aan de gang kan. Momenteel zijn er vacatures genoeg en geregeld krijgt hij dan ook een mooi aanbod. Maar hij heeft het heel erg naar zijn zin bij De Heus. Hij geniet van het vrije leven op de vrachtwagen, maar slaapt wel elke nacht thuis, waardoor hij ook een sociaal leven heeft en van zijn kinderen kan genieten. Emile: “Bovendien is het fysiek niet zwaar en stress heb ik ook niet, dus ik kan nog lang door blijven gaan zo.”

Goed geregeld

Emile werkt vier dagen in de week. Dat laat mooi zien wat de mogelijkheden zijn bij Emile Berghuis De Heus. ”Als ik thuis een keer wat bijzonders heb, dan is daar in de planning altijd wel een mouw aan te passen. En dat is heel prettig. Als ik een keer op zaterdag moet werken, dan gaat dat altijd in goed overleg en er staat ook wat tegenover. Dat is in de meeste sectoren wel anders.”

Een DAF is geen Scania

Emile heeft een ‘eigen’ bulkwagen van De Heus: een DAF 450 CF. Het is prachtig materiaal dat goed onderhouden wordt en altijd schoon is. “Hygiëne is uiteraard belangrijk in onze sector, maar daarnaast zijn we natuurlijk ook het visitekaartje van de onderneming,” aldus Emile. Toch bekent hij dat hij een klein kritiekpuntje heeft voor De Heus. Het zou namelijk helemaal perfect zijn als ze op Scania zouden overstappen. “DAF is ook mooi, maar dat is meer een werkpaard, Scania is het échte werk”, zegt hij met een glimlach.