Gratis silo-inspectie met onze nieuwe inspectie camera's

03 december 2023
-
1,5 minuut

Kwaliteit staat bij De Heus hoog in het vaandel. Zowel de inhoudelijke kwaliteit (voederwaarde) als de fysieke kwaliteit (korrelkwaliteit) moet onberispelijk zijn. Om jou als klant maximaal te laten profiteren van onze kwaliteitsvoeders is het belangrijk dat ook de voerinstallatie op je bedrijf deze kwaliteit goed behoudt. Daarbij kun je denken aan vijzels en overbrengingen, maar ook aan vulpijpen en ontluchtingen.

Recentelijk hebben we een aantal inspectiecamera’s aangeschaft om je inzicht te kunnen geven in de weg die het voer aflegt op jouw bedrijf. We zien namelijk heel vaak dat er door de jaren heen gebreken ontstaan aan de vulpijpen en dat deze dan gerepareerd worden op een manier die de voerkwaliteit negatief beïnvloed.

 

Gerepareerde bochten in de vulpijp

Bochten in de vulpijp die doorgesleten zijn, worden gerepareerd door er iets omheen te doen, erop geplakt of gelast. De buitenkant is dan wel dicht maar in de binnenkant is een scherpe rand ontstaan, die als een soort mes functioneert. Het voer wat daarlangs geblazen wordt, raakt beschadigd. Zo ontstaat korte brok en gruis tijdens het inblazen.

Een andere veel voorkomende situatie is het repareren van silopijpen waarbij er parkers (schroeven) door de buis geschroefd worden. Die steken aan de binnenkant uit en fungeren ook als messen voor het voer dat ingeblazen wordt.

Heb je belangstelling voor een silo inspectie? Vraag er dan naar bij je Rundveespecialist of handelaar. We brengen het kosteloos voor je in beeld.

Silo-inspectie