Goede graskuil maken: zo doe je dat

28 april 2019
-
2 minuten

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van je kuilgras. Ruwvoerspecialist Gert Anker: “Zo moet je het goede moment vinden om te maaien, wat afhankelijk is van de weersvoorspellingen en het tijdstip op de dag. Ook is het belangrijk om bij het inkuilen de verdichting en het drogestofpecentage te controleren.”

Tips voor een goede graskuil

Hoe kun je nog meer zorgen voor een kwalitatief goede graskuil, en daarmee voor goed ruwvoer? We gingen op pad met ruwvoerspecialist Gert Anker, die vertelt waarop je moet letten.

Op pad met Gert Anker

Zelf aan de slag

Een goede graskuil zorgt voor kwalitatief ruwvoer, een gezondere koe en dus voor een betere melkproductie. Wil jij ook aan de slag met jouw kuilgras? Wij hebben een praktische checklist voor je gemaakt die je daarmee verder helpt.

Op zoek naar oplossingen voor beter kuilgras?

Heb je vragen over jouw graskuil of wil je doorpraten over de mogelijkheden om de kwaliteit en samenstelling van je kuilgras te verbeteren? Stel dan gerust je vraag aan onze ruwvoerspecialist Gert Anker.

Visies op ruwvoerteelt

Niet alleen de graskuil heeft invloed op je ruwvoer. Als melkveehouder heb je te maken met meer factoren, zoals de beweidings- en bemestingsstrategie. Hoe teel je het beste voer? En hoe meet je de kwaliteit? Twee experts geven hun visie op gezond ruwvoer.