Corona: tips voor online advies

27 maart 2020
-
2 minuten

Het Coronavirus verspreidt zich niet zelf. Het wordt verspreid door mensen. Daarom is het belangrijk dat iedereen zich aan de overheidsmaatregelen houdt om onderling contact te vermijden. Bij De Heus helpen we je graag vooruit met praktisch advies. We zijn gewend om dichtbij je te staan. Samen tussen de koeien, samen het land in en samen aan de keukentafel. Op dit moment houden we echter afstand. Dat is even wennen, maar op afstand helpen we je nog steeds vooruit met praktisch advies.

Twee tips om op afstand toch dichtbij te zijn:

1. Foto’s en filmpjes

Een beeld zegt vaak meer dan 1.000 woorden. Stuur foto’s en/of filmpjes van de koeien, de mest, het gras, etcetera naar jouw specialist.

Let hierbij op het licht. Kleur is beter te zien met de zon in de rug:

Maak foto’s van de linkerkant van de koe om pensvulling in beeld te brengen:


Als je in staat bent om van bovenaf een foto te maken, geeft dat een goed overzichtsbeeld:


Probeer mest van dichtbij in beeld te brengen (maar laat de telefoon niet vallen!):

2. Videobellen

Via onder meer WhatsApp is het mogelijk om te videobellen. In een videogesprek is het net of je bij elkaar aan tafel zit. Ook kun je al ‘videobellend’ door de stal of het land lopen en bijvoorbeeld de koeien en de mest laten zien. De optie voor videobellen herken je aan het camera icoontje.
Daarnaast heeft jouw adviseur ook de beschikking over Microsoft Teams, mocht je de voorkeur geven aan dat platform.


Onze specialisten zijn in de komende weken bereikbaar via telefoon en e-mail. Schroom niet om contact op te nemen of een belafspraak te maken.

Wij wensen je en jouw dierbaren bovenal veel gezondheid toe.