Betere penswerking bij weidende koeien

30 maart 2023
-
8 minuten

Vers gras maximaal omzetten in melk: dat is het doel van beweiding en zomerstalvoeren. Het innovatieve RECYCLE van De Heus Voeders helpt je hierbij. De unieke mix van plantextracten in RECYCLE verbetert de penswerking en verhoogt de benutting van eiwit uit weidegras. Met als resultaat meer melk, een hoger melkeiwitgehalte, een lager melkureum en een efficiënte kringloop.

Plantextracten

Het product RECYCLE bevat een unieke en uitgebalanceerde combinatie van plantextracten voor een beter gebruik van eiwit in de vers gras vretende koe. De Heus heeft RECYCLE ontwikkeld op basis van drie jaar intensief onderzoek naar de werking van dit product, waaruit bleek dat de juiste combinatie, hoeveelheid en origine van de verschillende extracten cruciaal is. RECYCLE zorgt dat er in de pens minder afbraak plaats vindt van eiwit en dat het onbestendig eiwit efficiënter wordt omgezet naar microbieel eiwit.

Grootschalig praktijkonderzoek

Na doorontwikkeling in Nederland is door De Heus Voeders in 2018 een grootschalig praktijkonderzoek opgezet op maar liefst 11 bedrijven met in totaal 1350 koeien. De wetenschappelijke en de praktijkonderzoeken tonen een eenduidig beeld:

  • Meer melk per koe per dag
  • Hoger melkeiwit gehalte
  • Lager melk ureum
  • Hogere eiwitbenutting
Bekijk de video

Ervaring Maatschap S & E de Boer in Middelie

Extra opbrengsten: 32 cent per koe per dag

Het praktijkonderzoek in Nederland liet een meeropbrengst zien van 32 cent per koe per dag als gevolg van een stijging van de melkinkomsten. Tenslotte verbeteren door de efficiëntere penswerking ook de gezondheid en energiebalans van de koe. RECYCLE verbetert zo duurzaam je rendement.

Per koe per dag Effect RECYCLE
in grammen
Opbrengsten
in centen
Melkeiwit +31 25
Melkvet +14 7
  Totaal 32

Hoe pas ik RECYCLE toe in mijn rantsoen?

RECYCLE heeft een prettig kruidige geur en is toegevoegd aan een aantal krachtvoersoorten in ons weideassortiment. Daarnaast kan RECYCLE toegepast worden in rundveecorrectiemeel (RUCOM) van De Heus. Neem contact op met een rundveespecialist van De Heus, voor de bij jouw rantsoen passende RECYCLE voeders.