Zetmeelgehalte in snijmaïskuilen aan lage kant

04 december 2015
-
3 minuten

De eerste uitslagen van de snijmaïsanalyses komen op dit moment binnen en wat daarbij opvalt is dat het zetmeelgehalte in een aantal gevallen flink tegenvalt.

Heeft u uw snijmaïsanalyses al binnen? En valt bij u ook het zetmeelgehalte tegen? Dan adviseren wij u om hier tijdig op te anticiperen met uw krachtvoer en uw rantsoen hierop aan te passen. Een zetmeelrijke brok in het rantsoen kan hierbij de juiste aanvulling op uw ruwvoer geven, ook kunt u uw rantsoen natuurlijk op andere manieren aanpassen.

Wist u trouwens dat De Heus beschikt over een zogenaamd Saldo-efficiëntyprogramma? Dit programma berekent wat de gevolgen op het bedrijfssaldo zijn als u de melkproductie per koe gaat beïnvloeden. Dit kunt u onder andere bewerkstelligen door de gift aan krachtvoer te verhogen. In de komende Vooruit!, die net voor de Kerstdagen zal verschijnen, kunt u een aantal voorbeelden van berekeningen zien waaruit blijkt dat door het volgen van de juiste strategie u uw bedrijfssaldo kunt verhogen.

Nu al nieuwsgierig? Vraag dan naar het Saldo-efficiëntyprogramma bij uw De Heus specialist, handelaar of neem contact met ons op.