'Wie de boer niet kent' geeft inkijkje in moderne boerenleven

19 juli 2022
-
2 minuten

Waarom draagt een koe een stappenteller en hoe weet je wanneer een varken toe is aan een date? In het nieuwe RTL4-programma 'Wie de boer niet kent', gaat presentator Jamie Trenité samen met een aantal BN'ers de hort op om alles te ontdekken wat zij- zoals veel burgers - nog niet wisten over boeren, dieren en duurzaamheid. De eerste vier afleveringen werden in april uitgezonden.

Het boerenleven anno 2022. Wat weten mensen daar eigenlijk van? Nog een heleboel niet, zo blijkt. Jamie Trenité reisde in vier weken kriskras door Nederland en bezocht uiteenlopende boerenbedrijven. De eigenaren geven allemaal hun eigen invulling aan het leven en werken op het platteland. 

Mede mogelijk door De Heus

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door De Heus Voeders, Royal A-ware en VanDrie Group. Uit onderzoek blijkt dat de kennis van de gemiddelde burger wel wat bijgespijkerd kan worden. Daar dragen de drie partners met dit programma aan bij. Aan Jamie was het de taak om de kijker in vier weken een spoedcursus te geven en zelf ook veel te leren.

Bekende Nederlanders hielpen mee

Dat gold ook voor de andere bekende Nederlanders. Kim-Lian van der Meij, Steven Brunswijk, Evelien de Bruijn en Irene Schouten bezochten elk een boerenbedrijf. Zij hulden zich een dag in overall en laarzen, staken de handen uit de mouwen en leerden van alles over boeren, dieren en duurzaamheid. 

Enthousiaste klanten delen hun verhaal

In iedere aflevering kwamen drie veehouders uit verschillende sectoren aan bod. Wij zijn blij dat ook onze klanten bereid waren om hun verhaal te vertellen. In dit eerste seizoen waren dat maar liefst drie varkenshouders en één melkveehouder. Vanwege de vogelgriep deden pluimveebedrijven in deze serie helaas niet mee. In de eerste drie afleveringen ging het om de varkenshouderijen Schepers uit Ruurlo, de Daltonhoeve uit Zijtaart en Van Vulpen uit Bunnink. In de laatste aflevering van dit seizoen werd een bezoek gebracht aan melkveehouder Smit uit Ursem. 

Terugkijken en losse video's bekijken

Heb je het programma gemist? Dan kun je het terugkijken via NLZiet, RTL XL of Videoland. Maar ook via www.wiedeboernietkent.nl vind je een aantal fragmenten uit de reportages terug.

imagei06wn.png

Bezoek website 'Wie de boer niet kent'