Jamie Trenité gaat de boer op

Simon de Ridder

Hoofd Marketing & E-Business

22 maart 2022
-
5 minuten

Waarom draagt een koe een stappenteller en hoe weet je wanneer een varken toe is aan een date? In het nieuwe RTL4-programma Wie de boer niet kent, gaat presentator Jamie Trenité samen met een aantal BN’ers de boer op om alles te ontdekken wat zij – zoals veel burgers - nog niet wisten over boeren, dieren en duurzaamheid.

Het boerenleven anno 2022. Wat weten we daar eigenlijk van? Nog een heleboel niet, zo zullen we ontdekken in Wie de boer niet kent. Jamie Trenité reist in vier weken kriskras door Nederland en bezoekt uiteenlopende boerenbedrijven met ieder hun eigen invulling aan het leven en werken op het platteland.

Mede mogelijk door De Heus

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door De Heus Voeders, Royal A-ware en VanDrie Group. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de kennis van de gemiddelde burger wel wat bijspijkering kan gebruiken. Daar dragen de drie partners met dit programma aan bij. Aan Jamie de taak om de kijker de komende vier weken een spoedcursus te geven en zelf ook veel te leren.

Bekende Nederlanders helpen mee

Dat geldt ook voor de andere bekende Nederlanders, Kim-Lian van der Meij, Steven Brunswijk, Evelien de Bruijn en Irene Schouten, die hem helpen. Zij hullen zich een dag in overall en laarzen, steken de handen uit de mouwen en steken van alles op over boeren, dieren en duurzaamheid.

Opnamedag

Behind the scenes bij de opnames van 'Wie de boer niet kent' bij varkenshouderij Van Vulpen in Bunnik.

Enthousiaste klanten delen hun verhaal

In iedere aflevering komen drie veehouders, uit verschillende sectoren, aan bod. Wij zijn blij dat ook onze klanten bereid zijn hun verhaal te vertellen. In dit eerste seizoen zijn dat maar liefst drie varkenshouders en één melkveehouder. Vanwege de vogelgriep doen pluimveebedrijven in deze serie helaas niet mee.

In de eerste drie afleveringen gaat het om de varkenshouderijen Schepers uit Ruurlo, de Daltonhoeve uit Zijtaart en Van Vulpen uit Bunnik. In de laatste aflevering wordt een bezoek gebracht aan melkveehouder Smit uit Ursem.

Wie de boer niet kent is vanaf komend weekend te zien bij RTL4.

  Uitzending zondag 15.00 - 15.30 uur Herhaling zaterdag 16.00 - 16.30 uur
Aflevering 1 27 maart 2 april
Aflevering 2 3 april 9 april
Aflevering 3 10 april 16 april
Aflevering 4 17 april 23 aprilBekijk programma
Over de auteur

Simon de Ridder

Hoofd Marketing & E-Business