Vernieuwd beef concept voor hoge kwaliteit rundvlees

Dirk Schimmel

Productmanager Rundvee

23 juni 2023
-
5 minuten

Rundvlees is bij veel mensen nog altijd een heel geliefd stukje vlees. Steeds vaker eten mensen het echter niet alleen uit gewoonte, maar juist omdat ze heel bewust kiezen voor vlees van goede kwaliteit. Wij hebben daarom ons vleesvee-assortiment vernieuwd en nog meer afgestemd op het realiseren van hoogwaardig rundvlees. Er is rekening gehouden met ras-specifieke eisen voor de zowel de Belgische als Nederlandse vleesveehouder.

Constante kwaliteit en voeropname

Het uitgangspunt van het nieuwe assortiment is een constante hoge kwaliteit voer voor een optimaal resultaat. De kunst van dieren mesten zit hem namelijk in constant aanbod en constante voeropname. Elke wijziging kan namelijk een lagere voeropname veroorzaken. Het vernieuwde assortiment zorgt met de constante kwaliteit voor die gewenste constante hoge voeropname.

Flexibel voor verschillende rassen

Het vernieuwde assortiment kan afgestemd worden op verschillende rassen. Dat is belangrijk, omdat verschillende rassen verschillende eigenschappen hebben. Zo is er bijvoorbeeld een groot verschil in opnamecapaciteit tussen een Blonde en een Belgisch Blauwe. Bij de vernieuwde voeders kan de energiewaarde en de eiwitkeuze daarop aangepast worden. Het is daarom bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld het Belgisch witblauw, maar ook voor Limousin, Blonde en Parthenais en kruisingstieren.

Wat is er veranderd?

Het bestaande gamma werd vernieuwd met meer oog voor hoogwaardige grondsto!en, zowel naar energie-inhoud als eiwitaanbreng. Concreet zijn een aantal grondsto!en geweerd, zoals raapzaad, en andere vast aanwezig, zoals lijnzaad. Tegelijkertijd is het Vitamine E-gehalte verhoogd voor een betere kleur en conservering van het vlees. Daarnaast zijn er grondstoffen in het voer opgenomen die de kleur van het intramusculair vet ondersteunen.

Vakmanschap en lokale initiatieven

Het produceren van goed rundvlees vraagt om vakmanschap, zowel van de veehouder als van de slager. Het is mooi om te zien dat dat vakmanschap in Nederland en Vlaanderen nog volop aanwezig is. Daarom gelooft De Heus ook in lokale initiatieven waar iedereen, op vrijwillige basis, zijn verantwoordelijkheid neemt om een kwalitatief goed stuk vlees met een heerlijke smaak, een mooie kleur en een voortreffelijke malsheid op het bord te krijgen. Wil je daarover met ons van gedachten wisselen? Neem dan contact op, zodat we samen kunnen kijken naar oplossingen op maat.

Klik hier en stuur ons een mail
Over de auteur

Dirk Schimmel

Productmanager Rundvee

Wil je meer informatie of contact opnemen? Stuur dan een mail.