Verminder inkuilverliezen met BonSilage Maïs

28 september 2015
-
3 minuten

Een smakelijke kuil zonder broei en schimmels en ook nog een hoge voederwaarde? Dat is het streven van elke veehouder. Niet alleen de melkproductie gaat omhoog, ook de gezondheid van uw dieren wordt gestimuleerd.

Maïskuil met méér energie

Door toevoeging van BonSilage Maïs in uw maïskuil voorkomt u verlies van kostbare energie. Maïs is een energiebron voor gisten, schimmels en boterzuurbacteriën. Bij de opening van de kuil worden gisten en schimmels direct actief en veroorzaken broei in de maïskuil. Hierdoor gaat 12% van de energie (100 VEM in 5 dagen) verloren. Met het gebruik van BonSilage Maïs is de maïskuil na zes tot acht weken stabiel en blijft deze na opening lange tijd vrij van broei en schimmel.

Gezonder voer in de maïskuil

Maïskuilen behandeld met BonSilage Maïs zijn smakelijker door de snelle conservering en de aanwezgheid van melkzuren. Uw koeien kunnen hierdoor het voer makkelijker opnemen en leveren en daardoor meer melk. Maïs zonder gisten en schimmels is gezonder voor de koe. Hierdoor hebben koeien meer pensbacteriën die zorgen voor meer melkeiwit.

Dosering

BonSilage Maïs granulaat per ton silage: 0,25 kg
Verpakking: 25 kg granulaat

BonSilage Maïs vloeibaar per ton silage: 1 gr oplossen
Verpakking: oplosbaar poeder 100 gr
I.v.m. verschillende doseersystemen kunnen wij nu ook trechters leveren. Hiermee kunt u BonSilage Maïs vloeibaar voor elk doseerapparaat gebruiken.

Houdbaarheid: 24 maanden

Kies na de maïs een groenbemester en gebruik BonSilage Plus voor de najaars-snede!