Toekomst Besterly Paardenvoeders

23 maart 2016
-
2 minuten

De Heus Voeders B.V. heeft met het Belgische Dumoulin NV een overeenkomst gesloten met betrekking tot de overname van de activiteiten van Besterly Paardenvoeders per 1 mei 2016. Dumoulin, reeds actief in paardenvoeding onder het merk ‘Equifirst’, zal hierbij de rechtstreekse levering van paardenvoeders aan zowel handelaren als eindverbruikers overnemen. Wel blijft De Heus richting de mengvoerklanten een uitleveringsfunctie houden. Dit houdt in dat het mogelijk blijft voor niet professionele paardenhouders om zakgoed via De Heus te blijven bestellen.

Paardenvoeders behoren tot de core business van Dumoulin dat een ruim assortiment voeders aanbiedt met zowel brok, muesli en andere specialiteiten. Daarnaast beschikken zij over een gespecialiseerd team van medewerkers met jarenlange ervaring en expertise in de voeding en begeleiding van diverse disciplines in de paardenhouderij. Dumoulin streeft maximale continuïteit na en zal de activiteiten van het merk Besterly voortzetten. De Heus stelt alles in het werk om de activiteiten zo zorgvuldig mogelijk over te dragen. Door de overname van Besterly is het voor De Heus mogelijk zich verder te concentreren op de vervaardiging en afzet van onze mengvoeders. De vrijgekomen productiecapaciteit zal dan ook volledig worden benut voor de productie van rundveevoeders.

De Heus heeft er alle vertrouwen in dat Dumoulin de bestaande relaties met onze paardenvoeding-afnemers op een goede manier zal voortzetten.