Speciale Back to School editie Kidsweek over dieren op de boerderij.

30 augustus 2019
-
3 minuten

In de eerste week van het nieuwe schooljaar wordt op bijna alle basisscholen de Back to School editie van Kidsweek, de grootste kinderkrant van Nederland, uitgedeeld. Het eerste exemplaar van dit schooljaar bevat, met medewerking van De Heus, een special over dieren op de boerderij. In deze special geven Anna en Daan van de Heus Kidzz de jonge lezers een kijkje in de keuken van diervoer en vertellen ze van alles over de zorg voor koeien, kippen en varkens.

“Boeren spelen een belangrijke rol in ons voedselsysteem. Maar veel mensen kunnen zich weinig voorstellen bij een modern boerenbedrijf. Daar willen we bij De Heus iets aan doen. Omdat we denken dat een beter beeld van wat er allemaal gebeurt op een modern boerenbedrijf ook bij kan dragen aan het vergroten van het draagvlak voor de manier waarop we in Nederland ons voedsel produceren. Daarom hebben we vorig jaar al een speciale website voor kinderen gelanceerd. Daar kunnen kinderen informatie vinden voor bijvoorbeeld een spreekbeurt of een werkstuk.” Aldus Michiel Peters, Manager Corporate Affairs

“De makers van Kidsweek waren daar enthousiast over. Vooral omdat we informatie op een hele toegankelijke manier overbrengen. De special die wij nu hebben mogen invullen, borduurt daarop voort. Bovendien is er een lespakket gemaakt. De juffen en meesters kunnen hier in de klas gebruik van maken.”

“Anna en Daan, die ook de hoofdrol spelen op De Heus Kidzz, vertellen uitgebreid over het eten dat dieren krijgen en alles wat daarbij komt kijken. Zo leren kinderen bijvoorbeeld dat veel van de grondstoffen die we gebruiken voor onze diervoeders eigenlijk reststromen uit de levensmiddelenindustrie zijn. Zoals bierborstel, wei en sojaschroot.”

“Het eerste exemplaar gaan we vrijdag 6 september uitdelen aan de leerlingen van een basisschool tijdens een bezoek aan het bedrijf van de familie van Zutphen. Zij hebben een modern varkensbedrijf in Noord-Brabant en vinden het leuk om mensen meer te leren over de manier waarop zij voor hun dieren zorgen.”

“Tot slot is in de special een prijsvraag opgenomen. Degene die de leukste vraag instuurt, wint een schoolreis naar een boerderij voor de hele klas. Op die manier willen we kinderen ook laten zien hoe het er op een echte boerderij aan toe gaat.”

Wil jij deze special van kidsweek lezen? Klik dan hier.