Reportage De Heus - Zuinig rijden

24 oktober 2012
-
2 minuten

De dieselprijs heeft in jaren niet zo hoog gestaan. De gemiddelde prijs aan de pomp voor een liter diesel is hoog. Het programma Nieuwsuur gaat mee naar een cursus 'zuinig rijden voor truckers', gegeven aan onze chauffeur André van der Linden.

De transportsector staat continu voor de uitdaging om de gestegen brandstofprijzen het hoofd te bieden. Uit onderzoek van brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) blijkt dat het overgrote deel van de transportondernemers veel last heeft van de stijgende prijzen. TLN maakt zich er grote zorgen over.

Om de kosten te drukken zijn er vanuit de transportsector initiatieven om truckers zuiniger te laten rijden. Het Nieuwe Rijden kan tot twintig procent op het brandstofgebruik besparen. Bij voorbeeld door snel op te schakelen en in een gelijkmatiger tempo te rijden. Het actualiteitenprogramma Nieuwsuur heeft opnames gemaakt van een cursus waarbij chauffeurs tips krijgen voor zuinig rijden. Onze chauffeur André van der Linden en zijn bulkwagen zijn hierbij uitgebreid gevolgd.