Premium biggenvoer geoptimaliseerd voor automatische voersystemen in de kraamstal

30 juni 2017
-
3 minuten

Steeds meer zeugenhouders maken gebruik van een voersysteem om in de kraamstal automatisch bij te voeren. De Heus heeft daarom de loopeigenschappen van haar Romelkopremium Nurse meel geoptimaliseerd.

Automatisch voeren

Automatische voersystemen, zoals Nutrix+, hebben veel voordelen; ze vergen minder arbeid, de biggen groeien beter, de tomen zijn uniformer etc. Maar om optimaal van de voordelen te profiteren is het noodzakelijk dat het juiste voer gebruikt wordt.

Betere loopeigenschappen

Het nieuwe voer ‘Romelko Nurse meel voerautomaat’ heeft goede loopeigenschappen en zorgt voor een optimaal transport uit de voorraadbunker.

Optimale pap

De oplosbaarheid van de Romelko biggenvoeders in water is optimaal. Het voer klontert niet en zakt bijna niet uit in de voerbakjes, waardoor de biggen de voeders goed opnemen en de juiste hoeveelheid nutriënten binnen krijgen.

Snel overschakelen

Met Romelko biggenvoer worden de biggen gestimuleerd snel en goed voer op te nemen. Dit zorgt niet alleen voor uniformere en zwaardere biggen, maar zorgt er ook voor dat ze voor het spenen al kunnen overschakelen naar speenvoeders. Ze zijn dan optimaal voorbereid voor de voeropname na het spenen, zodat ze makkelijker opgefokt kunnen worden tot gezonde kwaliteitsbiggen.