Marieke Godschalk, Manager Human Resource, over de effecten van de corona maatregelen op haar team

28 april 2020
-
2 minuten

De verspreiding van het coronavirus laat mensen inzien hoe kwetsbaar onze voedselketen is en hoe belangrijk de beschikbaarheid van veilig en gezond voedsel is. Bij De Heus zijn we dan ook trots op de bijdrage die we iedere dag leveren in de voedselketen. Natuurlijk vraagt dat op dit moment om flexibiliteit. Veel dingen gaan net even anders. Hoe anders? Dat vertellen onze medewerkers je graag. Vandaag spreken we Marieke Godschalk, Manager Human Resource.

Marieke Godschalk werkt bijna één jaar bij De Heus als Manager Human Resources. Zij geeft leiding aan het HR & SA team van Nederland. Gezien de maatregelen die getroffen zijn rondom corona is Groessen (vlakbij Arnhem) momenteel haar dagelijkse kantoor. “Mijn nieuwe kantoor deel ik met mijn partner en twee dochters (4 en 8 jaar). In combinatie met regelmatig juf spelen, is mijn werk nu soms best een uitdaging. Het gaat het ene moment hartstikke goed, maar brengt ook de nodige uitdaging met zich mee”, aldus Marieke.

Maatregelen voor Human Resources

“Opleidingen en trainingen worden geannuleerd, of worden op een andere manier georganiseerd. Externe bezoekers (dus ook sollicitanten) en klanten/adviseurs kunnen we niet meer ontvangen. Dat is wel even wennen. Samen met leidinggevenden houden we onze collega’s goed in de gaten, het welzijn van ieder is op dit moment heel erg belangrijk. We monitoren continue of medewerkers coronaklachten hebben en bij twijfel blijft men thuis, we nemen geen enkel risico. Tot op heden valt het aantal besmette collega’s gelukkig mee.”

Wat is er nu anders dan normaal?

“HR is en blijft mensenwerk. Ondanks dat het hele team nu thuiswerkt, kunnen we gelukkig alle ‘diensten’ blijven leveren. Soms alleen net even iets anders. In het begin was het echt wel even wennen. Zo vonden leidinggevenden het niet prettig om via Teams een sollicitant te spreken, inmiddels is het al bijna een gewenning. Ondanks alle technische voorzieningen is het toch wel anders om diverse onderwerpen niet meer face-2-face te bespreken. Gevoelige onderwerpen, bespreken van assessments, sollicitatiegesprekken: alles gaat online. Op vele fronten is HR gelukkig al ver gedigitaliseerd. We merken dat juist nu diverse e-learnings heel actief gebruikt worden.”

De grootste uitdaging voor Human Resources

“Het geldt voor alle teams, zo ook voor HR: continue goed aangesloten blijven bij elkaar en iedereen de balans laten vinden tussen de thuissituatie en het werk. Voor iedereen is het anders, maar het heeft impact. Twee keer per week hebben we een moment samen met het HR team, gewoon de dagelijkse dingen bespreken, werk, privé, fun, elkaar er weer even bovenop kletsen, tips op álle fronten en van alles en nog wat! Heel erg belangrijk.”