Koninklijke De Heus wint Familiebedrijven Award 2015

24 juni 2015
-
2 minuten

In aanwezigheid van hare majesteit koningin Maxima kregen Co en Koen de Heus op 24 juni de Familiebedrijven Award uitgereikt in de Nieuwe Kerk in Den Haag. De Familiebedrijven Award, in het leven geroepen door John Fentener van Vlissingen, wordt jaarlijks uitgeloofd aan een excellerend Nederlands familiebedrijf.

Top 20 van diervoederleveranciers in de wereld

Koninklijke De Heus, opgericht in 1911 door Hendrik Antonie de Heus, is een internationaal opererende familie onderneming met als kernactiviteit de productie en vercommercialisering van hoogwaardige diervoeders. De Heus richt zich met haar diervoeders op nationale en internationale veehouderijbedrijven, de producenten van vlees, melk, eieren en vis. Door de sterke nationale en internationale groei van de afgelopen jaren behoort De Heus tot de top 20 van diervoederleveranciers in de wereld.

Stichting Familie Onderneming

De prijs, die jaarlijks wordt uitgeloofd door de Stichting Familie Onderneming, is een initiatief van ondernemer John Fentener van Vlissingen om het Nederlandse familiebedrijf meer onder de aandacht te brengen. De prijs heeft als doel om ondernemerschap van Nederlandse familiebedrijven te bevorderen, als ruggengraat van onze economie. De jury looft De Heus om “de unieke samenwerkingsvorm van de familie binnen het bedrijf. De familiewaarden zijn gericht op continuïteit en consensus met de aandachtsgebieden: overdracht naar de volgende generatie en coöptatie. De onderneming heeft een indrukwekkende groei en ontwikkeling doorgemaakt op basis van eigen vermogen en blijft nieuwe initiatieven ontwikkelen. De Heus is een internationaal, innovatief familiebedrijf met een gezonde handelsgeest die het langetermijndenken op het gebied van medewerkers, klanten en investeringen hoog in het vaandel heeft staan”.

Wij zijn bijzonder trots met deze prijs

Co en Koen de Heus zijn de achterkleinkinderen van de oprichter. Gezamenlijk geven zij leiding aan het familiebedrijf. “Wij zijn bijzonder trots met deze prijs. Wij zien het als een waardering voor ons bedrijf en onze medewerkers. Maar ook als een positief signaal (of als een steun) naar de Nederlandse agrarische sector, die wereldwijd toonaangevend is en waarin het familiebedrijf een belangrijke rol speelt” aldus Co de Heus. “Met onze unieke bedrijfscultuur richten wij ons al meer dan 100 jaar, samen met onze klanten, op het realiseren van vooruitgang in de veehouderij. De Award ervaren we als een beloning voor deze vooruitgang” vervolgt Koen de Heus.

Bekijk hier het persbericht. Wilt u de volledige persmap ontvangen, vraag deze dan snel aan via onze perspagina