Koninklijke De Heus verwerft graansilo en mengvoerfabriek in Slowakije

29 maart 2018
-
2 minuten

Recentelijk heeft De Heus een graansilo en een mengvoerfabriek in het Slowaakse Kendice verworven. Om haar klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, hecht De Heus er veel waarde aan om met haar productielocaties zo dicht mogelijk in de omgeving van haar veehoudende klanten gevestigd te zijn. Met deze aankoop is De Heus dan ook nog beter in staat in te spelen op de behoefte aan kwaliteitsvoeders van haar groeiend aantal klanten in Centraal- en Oost-Slowakije en Noordoost Hongarije.

Om te kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaard van De Heus, zal het productieproces in de verworven fabriek volledig worden vernieuwd en worden voorzien van de meest geavanceerde en moderne productietechnieken. De verwachting is dat deze investeringen medio 2019 zijn afgerond en de fabriek in gebruik kan worden genomen. Vooruitlopend hierop worden wel de aanwezige graansilo’s vanaf de oogstperiode in juli gebruikt voor de opslag van granen. Deze granen dienen vervolgens als grondstof voor de productielocaties Tsjechië.

De fabriek in Slowakije gaat een onderdeel vormen van de De Heus business unit in Tsjechië. Pavel Musil, general manager van De Heus Tsjechië, zegt hierover: “Wij zien veel mogelijkheden om in Midden-Europa veel veehouders verder vooruit te helpen met onze diervoeders, kennis en aanvullende diensten. Steeds meer veehouders weten onze aanpak te waarderen. Na uitbreiding van de capaciteit van onze productielocatie in Bestovice in 2015, zien we deze aankoop als een logische vervolgstap om onze positie in deze belangrijke Europese regio te versterken. Om zo goed mogelijk invulling te geven aan de ondersteuning van onze klanten in Hongarije en Slowakije gaan we onze organisatie verder uitbreiden met lokale professionals op het gebied van diervoeding en veehouderij”.