Koninklijke De Heus neemt Feijen Diervoeders in Dalfsen over

09 februari 2022
-
2 minuten

Op 4 februari hebben Koninklijke De Heus en Feijen Diervoeders de onderhandelingen afgerond voor de voorgenomen overname van Feijen door De Heus. Met haar vestiging in Dalfsen heeft Feijen een sterke regionale positie in het oosten van het land opgebouwd. De productiecapaciteit van 85.000 ton wordt voor circa 35% gerealiseerd met rundveevoeders en voor 65% met varkensvoeders.

Sinds hun oprichting zijn zowel De Heus als Feijen krachtige en ondernemersgerichte familiebedrijven, die sterke overeenkomsten hebben in de wijze waarop zij klanten benaderen, ondersteunen en adviseren. Het streven naar een hoogstaande productkwaliteit en uitstekend serviceniveau zijn hierin leidende principes. Veel gemeenschappelijke familie- en bedrijfswaarden verbinden beide bedrijven met elkaar waardoor zij positief vooruit kijken naar hun toekomstige samenwerking.

De Heus is zeer ingenomen met Feijen als nieuwe partner. De Heus is de afgelopen jaren sterk gegroeid. De negen fabrieken van De Heus zitten bijna aan het maximale van hun capaciteit. De Heus heeft veel vertrouwen in de toekomst en heeft de ambitie om deze vooruitgang vast te houden. Hiervoor investeert zij in verdere uitbreiding van haar eigen fabrieken. De productielocatie van Feijen maakt verdere groei mogelijk. De productielocatie van Feijen biedt bovendien extra flexibiliteit in productiemogelijkheden, waardoor De Heus ook beter kan inspelen op de groeiende behoefte aan verschillende ketenconcepten.