Koninklijke De Heus maakt entree in Brazilië

29 augustus 2012
-
3 minuten

Op 24 augustus jongstleden heeft Koninklijke De Heus de overeenkomst getekend voor het aangaan van een joint-venture tussen De Heus en het Braziliaanse Nutrifarms Ltda.

Koninklijke De Heus maakt via een joint-venture met Nutrifarms een entree op de Braziliaanse varkens- en biggenvoermarkt.

Koninklijke De Heus maakt via een joint-venture met Nutrifarms een entree op de Braziliaanse varkens- en biggenvoermarkt. Op 24 augustus jongstleden heeft Koninklijke De Heus de overeenkomst getekend voor het aangaan van een joint-venture tussen De Heus en het Braziliaanse Nutrifarms Ltda door het verwerven van een meerderheidsaandeel in Nutrifarms Ltda. De Heus ziet deze joint-venture als een belangrijke strategische stap. Met deze stap geeft De Heus inhoud aan haar ambitie de productportfolio verder te spreiden en om aan een toonaangevende positie te bouwen in de internationaal zeer belangrijke Braziliaanse markt van diervoeding en voedingssupplementen.

De oprichter van Nutrifarms, Henrique da Silva Passos, blijft zeer nauw betrokken bij het bedrijf en ziet de overname als een belangrijke impuls om verder te groeien. Nutrifarms, opgericht in 1998 door Henrique da Silva Passos, legt zich toe op de ontwikkeling en productie van hoogwaardige premixen, concentraten en specialiteiten voor de varkenssector. Het bedrijf, met twee productielocaties in het centraal gelegen Rio Claro (Sao Paulo), is strategisch gevestigd ten opzichte van hét centrum van de Braziliaanse varkensproductie. In de afgelopen 14 jaar heeft Nutrifarms, gedreven vanuit haar kwaliteitsfilosofie, een spectaculaire groei doorgemaakt. Nutrifarms is één van de marktleiders op het gebied van varkensconcentraten, -premixen en -voedingsspecialiteiten. Het bedrijf ziet nog veel groeimogelijkheden in aangrenzende productcategorieën en klantgroepen. Voor Nutrifarms vormt De Heus de ideale partner om deze verdere groei gezamenlijk te realiseren.

“Met haar meer dan 100 jaar kennis en ervaring in de diervoedermarkt, verrijkt De Heus onze nutritionele kennis verder en kunnen wij ons sneller doorontwikkelen”, aldus Henrique da Silva Passos. De heer Da Silva Passos blijft, als mede-aandeelhouder, verantwoordelijk voor nutritie, product development en diverse klantrelaties. De dagelijkse leiding van Nutrifarms komt in handen van de heer Hermanus Wigman. De heer Wigman heeft een zeer ruime ervaring in de Braziliaanse varkenssector.

De Braziliaanse markt van diervoeders en -voedingssupplementen is qua omvang de twee na grootste op wereldniveau. Deze omvang laat zich verklaren door het internationale belang van de Braziliaanse vleesmarkt. Op het gebied van varkensvleesproductie neemt Brazilië mondiaal de vierde positie in. Voor De Heus vormt Nutrifarms een ideale basis om een marktpositie op te bouwen in een internationaal toonaangevend vleesproducerend land, en daarmee omvangrijke diervoedermarkt. Koen de Heus, Chief Executive Officer van Koninklijke De Heus “We zijn zeer verheugd met deze joint-venture. Nutrifarms is een bedrijf met een uitstekende reputatie. Door elkaars kennis en ervaring te combineren zijn wij ervan overtuigd dat we onze producten en dienstverlening nog verder kunnen optimaliseren voor onze klanten”.