Jouw grond en gewas: Schatkist of bodemloze put?

17 september 2014
-
2 minuten

Uitleg over bemestingsproeven, ontwikkelingen met betrekking tot kunstmest, uitleg over Bonsilage en inkuilen; dit zijn slechts enkele onderwerpen die tijdens de Demodag Grond en gewas ter sprake zijn gekomen.

Leerzame dag

Op de demovelden (zowel KWS maïs als Milkway grasmengsels) in Leusden was het op 9 september een drukte van belang. Niet alleen door de aanwezigheid van toonaangevende partijen als KWS, Barenbrug, Triferto, maar zeker ook door de diverse traktoren en werktuigen die in het veld stonden opgesteld. De belangstelling was dan ook groot op de momenten dat diverse machines een doorzaaidemo gaven op het grasland. Een unieke gelegenheid om direct de resultaten van een aantal verschillende merken met elkaar te vergelijken. Menig bezoeker zal er zijn voordeel mee doen.

Bladschimmels in maïs voorkomen

In het verlengde van de mogelijkheid om een punt spuitlicentie Techniek te behalen werd er een presentatie door BASF verzorgd over het innovatieve fungicide Retengo Plus. Dit is een toegelaten middel tegen bladschimmels in maïs, dat preventief wordt toegepast vlak voor het in de pluim komen van de maïs. Bijkomend effect is een betere kolfvulling, meer zetmeel en hoger VEM.

Goed en smakelijk ruwoer

Het goed behandelen van uw gras- en maïsland vraagt aandacht en zorg. Deze investering loont zich echter wel door optimale opbrengsten van respectievelijk gras en maïs. Vele factoren zijn, naast weersinvloeden, van invloed op de uiteindelijke kwaliteit en volume van het ruwvoer. Ook de wijze en tijdstip van oogsten, maar zeker ook het inkuilen en het toepassen van de juiste conserveringsmiddelen, dragen bij aan goed en smakelijk ruwvoer.

U kunt nu al stappen ondernemen om volgend jaar goed te kunnen oogsten. Door uw grond te laten testen (BLGG AgroXpertus) krijgt u inzicht in hoe u uw grond het beste kan bewerken. Het is nu een goed moment om het voor u juiste gras- en maïszaad te kiezen, zodat u volgend jaar een optimale opbrengst van uw land kan halen.

Demodag gemist?

Heeft u dit jaar deze unieke Demodag Grond en gewas gemist? Houd dan ook volgend jaar onze agenda in de gaten. Begin september zal er ongetwijfeld wederom een interessante demodag door De Heus worden georganiseerd.

Demodag de Heus gras en maisDemodag De Heus Mais en Gras