Jamie Trenité gaat voor alweer het derde seizoen de boer op!

Diana de Vos

Digital marketeer

05 oktober 2023
-
4 minuten

In het veelbekeken RTL4-programma Wie de boer niet kent gaat presentator Jamie Trenité voor alweer het derde seizoen de boer op. Vier weken lang reist hij kriskras door heel Nederland om dingen te ontdekken die hij – en jij! - nog niet wisten over het boerenbedrijf. Hoe zorg je dat een koe zich kiplekker voelt en waarom zit er klaver in het voer?

In Wie de boer niet kent krijgen we een uniek inkijkje in het boerenleven van nu. Uit cijfers blijkt dat onze kennis op dat punt wel een opfriscursus kan gebruiken, waar niet alleen Jamie voor tekent, maar ook een aantal bekende Nederlanders. Zij hullen zich een dag in overall en laarzen, steken de handen uit de mouwen en komen alles te weten over boeren, dieren en duurzaamheid. Naast Jamie zijn dat Nabil Aoulad Ayad, Laura Vlasblom, Britt Dekker en Bas Nijhuis.

BN’ers

Nabil toont zich een talentvolle leerling-melkveehouder én yoghurtmaker, Laura leert de kneepjes van de kalververzorging, Britt begeeft zich tussen de koeien én kinderen en Bas mag snuffelen aan zijn jongensdroom: een boerderij met honderd koeien.

Jamie krijgt onder andere een masterclass hooi en een spoedcursus vanillevla maken; ontdekt de nieuwste innovaties, leert hoe je letterlijk een varkentje wast en komt alles te weten over gras en geiten.

Mede mogelijk door De Heus

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door De Heus Voeders, Royal A-ware en VanDrie Group. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de kennis van de gemiddelde burger wel wat bijspijkering kan gebruiken. Daar dragen de drie partners met dit programma aan bij. Aan Jamie de taak om de kijker de komende vier weken een spoedcursus te geven en zelf ook veel te leren.

Enthousiast klant deelt verhaal

In iedere aflevering komen drie veehouders, uit verschillende sectoren, aan bod. Wij zijn blij dat ook onze klanten bereid zijn hun verhaal te vertellen. In dit seizoen is dat een melkveehouder, namelijk het familiebedrijf/melkveebedrijf Douwe Politiek uit Makkum. Zij zijn te zien in de vierde aflevering op 28 oktober.

Promo WDBNK aflevering 9 seizoen 3

Bekroond met wissel-AMMA

In 2023 is Wie de boer niet kent bekroond met een wissel-AMMA, waarbij de jury de kracht van de verhalen benoemde. Ook in dit derde seizoen komen er weer veel persoonlijke verhalen aan bod!

Programma Wie de boer niet kent

Wie de boer niet kent is vanaf zaterdag 7 oktober 2023 weer te zien bij RTL4, 17:00 – 17:30 uur.

 

Wie de boer niet kent
Over de auteur

Diana de Vos

Digital marketeer

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op.