Fabriek in Sneek nu ook VLOG gecertificeerd voor melkveevoeders

25 januari 2018
-
2 minuten

In 2017 is Koninklijke De Heus VLOG gecertificeerd voor melkvee- en geitenvoeders voor haar fabriek in Utrecht. Vanaf januari 2018 heeft De Heus ook de fabriek in Sneek VLOG gecertificeerd. Met deze stap produceert De Heus nog dichterbij de melkveehouders, die willen overschakelen naar het leveren van VLOG-gecertificeerde melk.

De Nederlandse zuivel ziet kansen en een extra toegevoegde waarde in het vermarkten van VLOG-gecertificeerde melk. Melkvee- en geitenhouders die VLOG-melk leveren krijgen hiervoor een hogere melkprijs, waardoor het bedrijfssaldo kan toenemen.

Een uitgebreid NGMO-assortiment melkvee- en geitenvoeders beschikbaar

De Heus helpt veehouders om vast te stellen of productie van VLOG-melk past bij hun bedrijfsvoering en bij de eventuele overschakeling naar VLOG-gecertificeerde melk. Hiervoor is een uitgebreid NGMO-assortiment melkvee- en geitenvoeders beschikbaar. Met dit assortiment kan onder verschillende uitgangspunten en bij verschillende voerstrategieën het optimale rantsoen op het bedrijf worden samengesteld. Hierbij staat het verhogen van het bedrijfsresultaat van de veehouders voorop. De NGMO-voeders worden onder het VLOG-certificaat geproduceerd, zodat, in combinatie met enkele andere stappen op het melkveebedrijf, VLOG-melk op geborgde wijze door melkveehouders aan de zuivel kan worden geleverd.

Dichterbij de VLOG-melk markt en bij onze melkveehouders

Wij zijn blij dat nu ook onze fabriek in Sneek VLOG gecertificeerd is voor de productie van ons uitgebreide assortiment melkvee- en geitenvoeders. Het draagt bij aan een hogere efficiëntie en beperkt de transportbewegingen. We produceren nu lokaal in een kerngebied in het Noorden waar veel VLOG melk wordt gevraagd. Op deze wijze zijn we dichtbij de VLOG-melk markt en bij onze melkveehouders”, aldus René Knook, productmanager rundvee bij De Heus.

VLOG

VLOG is een afkorting van Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik. Deze Duitse vereniging is opgericht door voedselverwerkers, producenten en retailers die als doel hebben om uitsluitend levensmiddelen te produceren en te verwerken die volledig vrij zijn van genetisch gemodificeerde ingrediënten en grondstoffen.

Lees meer over de mogelijkheden die VLOG-weidemelk kaas biedt in de markt