Eindbedrag BIG Challenge ruim 1 miljoen euro

04 oktober 2018
-
3 minuten

Ook in het tiende jaar van haar deelname aan Alpe d’HuZes is BIG Challenge er in geslaagd een bedrag van meer dan 1 miljoen euro bij elkaar te brengen voor de strijd tegen kanker. Met een eindbedrag van € 1.049.917 op de teller heeft BIG Challenge in 2018 opnieuw een belangrijke bijdrage (ruim 9%) geleverd aan de opbrengst van Alpe d’HuZes (€ 11.300.000). De totale bijdrage van BIG Challenge aan Alpe d’HuZes over de periode 2009-2018 steeg met de bijdrage van dit jaar naar 8,7 miljoen euro. Voor KWF Kankerbestrijding is BIG Challenge daarmee opnieuw de op twee na grootste fondsenwerver. Een resultaat waarop de agrarische sector trots mag zijn.

Veel inspiratie en creativiteit

Het bij elkaar brengen van het sponsorbedrag van ruim 1 miljoen euro heeft van de 220 deelnemers en vele vrijwilligers de nodige inspanning, inspiratie en creativiteit gevraagd. Het is prachtig dat de vele acties door het bedrijfsleven in de land- en tuinbouw zijn ondersteund. Maar ook buiten de sector is met allerlei activiteiten veel geld opgehaald. Denk hierbij aan: benefietstochten, fietsmarathons, sponsorlopen en spinningmarathons voor schoolkinderen, benefietconcerten en -diners, verkoop van BIG Challenge t-shirts en andere promotiematerialen, BIG Challenge-wijn, worstenbroodjes, open dagen op agrarische bedrijven, dienstenveilingen en nog veel meer.

Op naar het volgende lustrum

In 2019 gaat BIG Challenge - farmers against cancer - voor de 11e keer deelnemen aan Alpe d’HuZes. De afgelopen 10 edities hebben in totaal al ruim 1.500 mensen met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes deelgenomen. Wij hopen dat in 2019 opnieuw veel mensen uit de agrarische en aanverwante sectoren zich samen met BIG Challenge voor KWF Kankerbestrijding willen inzetten. Daarmee maken zij extra onderzoek mogelijk, dat er voor kan zorgen dat mensen op termijn niet meer dood hoeven te gaan aan kanker, maar met kanker oud kunnen worden. Bij al die acties wordt uiteraard ook met trots het ‘echte’ verhaal van de agrarische sector verteld. Belangstellenden voor BIG Challenge kunnen zich aanmelden via info@bigchallenge.eu.