Een nieuwe website voor kidzz

25 juni 2018
-
2 minuten

Vandaag heeft De Heus Voeders een geheel nieuwe website gelanceerd. Een website gemaakt voor en door kinderen. Het doel van de website is om kinderen op een laagdrempelige manier een kijkje te geven in de agrarische sector en ze op objectieve manier uit te leggen hoe dieren groeien, melk en eieren geven en hoe diervoedersworden gemaakt. Ze leren meer over de dieren zelf en hoe belangrijk de agrarische sector is.

We vinden het belangrijk om kinderen en jongeren vroeg te interesseren en te betrekken bij de agrarische sector. We merkten dat het voor kinderen soms lastig is om een compleet en eerlijk beeld te krijgen over de sector. Het was dan ook hoog tijd kinderen een kijkje te geven in ons werkveld en de mooie sector waarin we werken. Voor ons vormde dit de aanleiding om een nieuw platform te introduceren, waar kinderen hierover van alles kunnen leren” , aldus Joost Belt, Global Director Marketing & Corporate Communicatie.

Joost Belt: “Met grote regelmaat ontvangen we verzoeken van kinderen voor informatie voor spreekbeurten. Hiervoor kunnen zij nu terecht op onze prachtige nieuwe kidswebsite, speciaal voor kinderen tussen de leeftijd van 7 en 12 jaar. De gegeven informatie is specifiek afgestemd op het zelf maken van werkstukken en spreekbeurten. Het educatieve aspect wordt in de website uiteraard gecombineerd met grote dosis fun en plezier”. Hoewel de website vandaag officieel is gelanceerd, is deze nog volop in ontwikkeling. Kinderen kunnen nu kennismaken met De Heus en de varkenssector en binnenkort komen daar de sectoren Rundvee en Pluimvee bij.

Anna en Daan spelen de hoofdrol op de website

Deze gloednieuwe website van De Heus is zoals gezegd, voor en door kinderen gemaakt. Op de website nemen een digitale broer en zus je mee in de wereld van de veehouderij en diervoeders Om deze “De Heus kinderen” van een naam te voorzien konden kinderen via de Facebookactie “verzinnen is winnen” hun ideeën voor namen met ons delen. Uit al die reacties zijn nu de namen Anna en Daan gekozen.

Maak kennis met... Anna & Daan

‘Hey hoi! Mogen wij ons even voorstellen? Ik ben ANNA en dit is mijn broertje DAAN. Je kunt ons vinden op de nieuwe kidswebsite van De Heus. Daar geven we alle kinderen een rondleiding. We laten je zien hoe De Heus veevoer maakt en hoe je kunt scoren met een coole spreekbeurt of werkstuk. We leggen je uit wat voor leuks er allemaal op onze website te vinden en te doen is. Als we tijd over hebben, dan helpen we onze chef-koks met het klaarmaken van lekkere gezonde brokjes. Kom je snel kijken?’

www.deheuskidzz.nl