Een kijkje in de keuken van het moderne boerenbedrijf? Leuk!

07 oktober 2019
-
2 minuten

Boeren en bedrijven geven tijdens de Dutch Food Week, van 5 tot en met 16 oktober, iedereen die belangstelling heeft voor de manier waarop we ons voedsel produceren een kijkje in de keuken. Vanuit het thema ‘wat eten we’ laten voedselproducenten deze week zien wat voor moois en innovatiefs er in Nederland gebeurt op het gebied van voedselproductie.

Wat eten we? Een eenvoudige vraag. Eentje die we onszelf dagelijks stellen. Maar ook een vraag waar een hoop vragen achter vandaan komen. Hoe wordt mijn eten eigenlijk gemaakt? Wat komt daar allemaal bij kijken? Wat is de rol van de boer daarin? En hoe werkt het eigenlijk op een modern boerenbedrijf?

Op die laatste vraag willen we je deze week als De Heus graag het antwoord laten zien. Speciaal voor de Dutch Food Week zijn we op bezoek gegaan bij het melkveebedrijf van de familie Flipsen in Noord-Brabant. Een typisch Nederlands boerenbedrijf, een gezinsbedrijf, waar iedere dag hard wordt gewerkt en goed voor de koeien wordt gezorgd. Van dit bezoek hebben we een korte film gemaakt die je hier kunt bekijken.


Wil jij meer weten over de Dutch Food Week of deelnemen aan een van de activiteiten? Neem dan snel een kijkje op hun website. https://dutchfoodweek.nl/programma