De Heus Voeders gaat strategische samenwerking aan met Global Feed Mill voor de productie van biologische voeders

18 februari 2019
-
2 minuten

De afgelopen jaren heeft De Heus een groeiend aantal biologische veehouders mogen bedienen met ons assortiment biologische veevoeders en bijbehorende ondersteuning. Gelet op de positieve resultaten en enthousiaste reacties van veehouders in combinatie met de gunstige marktverwachtingen, heeft De Heus besloten zich verder te ontwikkelen op dit vlak.

In aansluiting hierop heeft De Heus de afgelopen maanden haar beleid rondom biologische voeders herzien. Dit heeft er onder andere toe geleid, dat De Heus op dit vlak een strategische productie-samenwerking aangaat met Global Feed Mill (=afgekort tot GFM). Dit betekent ook dat de productie van De Heus biologische voeders wordt verplaatst van van Gorp naar GFM. Deze strategische samenwerking heeft een groot aantal voordelen:

  • Partners vullen elkaar aan
    De bedrijfscultuur van De Heus en GFM sluiten goed op elkaar aan. Ondernemerschap, klantgerichtheid, service en flexibiliteit vormen belangrijke cultuurdragers binnen beide bedrijven;
  • Gezamenlijk verder bouwen aan toekomst
    Beide bedrijven hebben de ambitie om gezamenlijk een toonaangevende rol te spelen in de groeiende markt van biologische voeders. Een intensieve bedrijfsbrede samenwerking tussen de bedrijven wordt hiervoor opgestart.

Global Feed Mill is een joint venture tussen de familie Lemmers (eigenaar van Global Food Group) en het Belgische diervoederbedrijf Groep Arvesta.

Met ingang van 1 oktober aanstaande zal begonnen worden om de productie van Van Gorp naar GFM over te zetten.