De Heus symposium legpluimvee

02 oktober 2015
-
2 minuten

Burgers' Zoo was 1 oktober het toneel van het symposium legpluimvee dat door De Heus georganiseerd was.

Vele klanten uit België en Nederland waren naar Arnhem gekomen om zich te laten bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de legsector.

De sprekers

Nadat sectorhoofd John Achterstraat het symposium opende liet productmanager Henry van 't Hof het belang zien van een goede 30 daagse opfokperiode.

Hans Groot Koerkamp van Agromix ging in op de situatie op de internationale markt voor de opfok. Daarbij benoemde hij ook de trends en de behoeftes en hoe daarop ingespeeld wordt.

De voorzitter van LTO vakgroep pluimvee, Erik Hubers, liet zien wat de kansen en bedreigingen zijn voor de legpluimveesector en hoe LTO daarmee omgaat.

Het Europees parlement

Na het buffet kwam Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik uit de doeken doen hoe het er in Brussel aan toe gaat en hoe zij probeert de belangen van de Nederlandse landbouwers en (pluim)veehouders te behartigen. Daarbij moedigde ze bestuurders aan om vooral uit te zoeken welke Europese subsidiemogelijkheden er zijn voor Nederlandse pluimveehouders, omdat gebleken is dat er veel financiële middelen op de plank blijven liggen.

Tenslotte maakte het publiek gretig gebruik van de mogelijkheid om vragen te stellen aan mevrouw Schreijer-Pierik. Met een levendig vraag- en antwoordspel kwam het symposium daarmee tot een mooi einde.