De Heus nu ook voor melkveevoeders VLOG gecertificeerd

08 juni 2017
-
3 minuten

Reeds enkele jaren heeft Koninklijke De Heus ervaring met de productie en toepassing van legpluimvee voeders volgens de VLOG standaard. Vanaf 7 juni 2017 is De Heus ook VLOG gecertificeerd voor haar melkveevoeders. De Heus begeleidt melkveehouders om te kunnen overschakelen naar het leveren van VLOG-gecertificeerde melk.

De Nederlandse zuivel ziet kansen en een extra toegevoegde waarde in het vermarkten van VLOG-gecertificeerde melk. Melkveehouders die VLOG-melk leveren krijgen hiervoor een hogere melkprijs, waardoor het bedrijfssaldo kan toenemen. De Heus helpt melkveehouders om vast te stellen of productie van VLOG-melk past bij hun bedrijfsvoering en bij de eventuele overschakeling naar VLOG-gecertificeerde melk. Hiervoor is een uitgebreid NGMO-assortiment melkveevoeders beschikbaar. Met dit assortiment kan onder verschillende uitgangspunten en bij verschillende voerstrategieën het optimale rantsoen op het melkveebedrijf worden samengesteld. Hierbij staat het verhogen van het bedrijfsresultaat van de melkveehouders voorop. De NGMO-voeders worden onder het VLOG-certificaat geproduceerd, zodat, in combinatie met enkele andere stappen op het melkveebedrijf, VLOG-melk op geborgde wijze door melkveehouders aan de zuivel kan worden geleverd.

Wij zijn blij dat we onze melkveehouders nu een uitgebreid assortiment VLOG-gecertificeerde melkveevoer kunnen bieden. De Heus kan hierdoor extra ondersteuning aan melkveehouders geven, die willen overschakelen naar het leveren van VLOG-melk

René Knook, productmanager rundvee voeders bij De Heus

VLOG is een afkorting van Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik. Deze Duitse vereniging is opgericht door voedselverwerkers, producenten en retailers die als doel hebben om uitsluitend levensmiddelen te produceren en te verwerken die volledig vrij zijn van genetisch gemodificeerde ingrediënten en grondstoffen.