De Heus neemt pluimveeslachterijen Van Miert over

28 januari 2021
-
3 minuten

Koninklijke De Heus heeft de voorwaardelijke overeenkomst getekend voor de volledige overname van de pluimveeslachterijen van Van Miert Breukelen en Mieki Hunsel. Met twee productielocaties en een totale slachtcapaciteit van 850.000 kuikens per week heeft Van Miert een sterke marktpositie. Met bovengenoemde stap blijft de slachtcapaciteit in Nederland gewaarborgd. De voorgenomen overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit ACM.

De ontwikkelingen binnen de vleeskuikensector volgden elkaar het afgelopen jaar in rap tempo op. Door de coronacrisis viel de afzet, in de voor de vleeskuiken sector belangrijke afzetkanalen als de horeca en foodservice, grotendeels weg. Deze vraaguitval leidde al tot een sterke afname van de Nederlandse slachtcapaciteit. Voor het behoud van een vitale reguliere vleeskuikensector is het belangrijk dat er voldoende slachtcapaciteit in Nederland blijft. Met de overname van Van Miert levert De Heus hieraan een belangrijke bijdrage. 

De Heus onderstreept met deze overname haar vertrouwen in de Nederlandse vleeskuikensector.

De Heus vindt het belangrijk dat het management van Van Miert zijn eigen onafhankelijke koers kan voortzetten. Jerry van Miert blijft dan ook als algemeen directeur verantwoordelijk voor de slachtactiviteiten. De voeractiviteiten worden door De Heus strikt gescheiden van de slachtactiviteiten. Dit stelt de kuikenplanning van De Heus Voeders in staat om samenwerking met alle andere slachterijen te continueren