De Heus neemt Braziliaanse Romagnoli over

08 april 2013
-
2 minuten

Op 4 april jongstleden heeft Koninklijke De Heus de overeenkomst getekend voor de acquisitie van het Braziliaanse Romagnoli Ltda. Met deze stap geeft De Heus vorm aan haar ambitie om een toonaangevende positie op te bouwen op de internationaal zeer belangrijke Braziliaanse markt van diervoeders. De Heus is verheugd te kunnen meedelen dat de oprichter van het bedrijf Crésio Victor Romagnoli zeer nauw betrokken blijft bij het bedrijf. Hij ziet deze overname als een belangrijke impuls om verder te groeien.

Romagnoli, opgericht in 2002, legt zich primair toe op de ontwikkeling en productie van kwalitatief hoogwaardige melkvee- en vleesveevoeders. Met deze activiteiten heeft het bedrijf de afgelopen jaren een zeer sterke groei doorgemaakt. Net als de andere De Heus bedrijven richt Romagnoli haar verkoop- en distributie activiteiten rechtstreeks op veehoudende bedrijven. Met klantspecifieke recepturen en een uitgebreid dienstenpakket ondersteunt zij zo de verdere vooruitgang van haar klanten. Via deze verkoop- en distributiemethode mag Romagnoli inmiddels ruim 1000 veehoudende ondernemers tot haar klantenkring rekenen. Binnen de Braziliaanse diervoedermarkt, waarin de focus hoofdzakelijk ligt op voedingssuplementen voor vleesvee, heeft Romagnoli door haar specialisatie in melkveevoeders een unieke positie weten op te bouwen. Een positie die is gebaseerd op een uitstekende kwaliteit en hoog innovatievermogen. Binnen haar eigen ontwikkelingscentrum en proefbedrijf werkt Romagnoli hierbij voortdurend aan verdere kwaliteitsverbeteringen en innovaties.

De Heus is een autoriteit op het gebied van diervoeders. Met haar diepgaande kennis van nutritie en dierhouderij versterkt De Heus onze innovatiemogelijkheden verder. Hierdoor kunnen wij ons nog sneller ontwikkelen”, aldus Crésio Victor Romagnoli. Lees hier het volledige persbericht.