De Heus is #trotsopdeboer

27 september 2019
-
2 minuten

We vinden het heel vanzelfsprekend dat we in Nederland iedere dag toegang hebben tot vers en gezond voedsel. Maar dat is het niet. Achter de melk, de kaas, de eieren, het vlees en de groente zitten boerenbedrijven waar – vaak van generatie op generatie – keihard wordt gewerkt om op een duurzame en verantwoorde manier voedsel te produceren.  

Bij De Heus zijn we er trots op dat we veel van die boeren – soms al meerdere generaties – mogen ondersteunen. Maar we zien dat het laatste jaren steeds lastiger wordt. Knellende regels, oneerlijke concurrentie en toenemende maatschappelijke druk zorgen ervoor dat veel boeren het enthousiasme verliezen.

Dat is ongelofelijk jammer. Want de Nederlandse boer is over het algemeen al een heel stuk duurzamer dan zijn collega’s in grote delen van de wereld. Kan het nog beter? Vast. Maar dat lukt alleen als we boeren ook perspectief kunnen bieden. Als je weet waar je aan toe bent, wat de spelregels zijn en erop kunt vertrouwen dat die niet tijdens de wedstrijd veranderen. Als we daarvoor zorgen krijgen boeren de ruimte om nog duurzamer ons voedsel te produceren.

Wij steunen ze daar van harte in. Boeren, voerfabrieken, slachterijen, transportbedrijven en al die andere bedrijven waar dagelijks hard wordt gewerkt om op een duurzame en verantwoorde manier voedsel te produceren zijn de motor van een economisch sterk en leefbaar buitengebied. Daar moeten we zuinig op zijn. Daarom ondersteunen we de protestactie op 1 oktober in Den Haag en geven we onze medewerkers de gelegenheid zich daarbij aan te sluiten.

Want wij zijn: #trotsopdeboer