De Daltonhoeve in Zijtaart opent deuren

19 april 2013
-
2 minuten

Nederland heeft behoorlijk wat varkensbedrijven. Toch zijn de meeste kinderen nog nooit op een varkensbedrijf geweest. Om te laten zien hoe een varkensbedrijf eruit ziet en de kinderen bekend te maken met de voedselproductie, organiseren diervoederbedrijf De Heus en varkensbedrijf de Daltonhoeve uit Zijtaart (Veghel) op donderdag 25 april een Open Dag voor basisscholen.

Open Dag

Aanstaande donderdag zal er op De Daltonhoeve om 9.00, 10.30 en 14.00 uur een rondleiding verzorgd worden door een varkensspecialist. Elke groep bestaat uit 2 klassen die zich van tevoren hebben opgegeven. De rondleiding duurt ongeveer een uur. Na afloop kunnen de kinderen op eigen gelegenheid op het bedrijf rondkijken. Er is dan tevens een hapje en een drankje voor hen geregeld.


Veel te zien

De Daltonhoeve is een varkensbedrijf dat speciale voorzieningen heeft voor bezoekers. De kinderen kunnen dus meer zien dan bij een gewoon varkensbedrijf. Bovendien is De Daltonhoeve een zeugenbedrijf, wat bijvoorbeeld inhoudt dat er altijd biggetjes zijn voor de kinderen.