De best gelezen pluimvee artikelen van 2020

03 december 2020
-
2 minuten

Afgelopen jaar verschenen er diverse pluimvee artikelen op de-heus.nl. Welke artikelen over pluimvee werden het beste bezocht? Een overzicht. Van nummer 5 naar 1.

5.  Datavergelijking van traaggroeiende rassen levert nieuwe inzichten op

Het wereldwijde pluimvee-onderzoek en de ondersteuning op pluimveegebied, worden voor alle landen waar De Heus actief is, verzorgd door het Global Poultry Support Team. Dit team is niet alleen voortdurend bezig om de kwaliteit van haar eigen onderzoek te verbeteren, maar ook om kennis te vergaren die pluimveehouders nu en in de toekomst nodig hebben.

Lees meer

4. Koeling in legpluimveestallen- Hittestress 


Hittestress kenmerkt zich niet alleen door een verhoogde uitval maar ook door een verminderde voeropname, ei-gewichtdaling en productieverlies. En dit niet alleen tijdens de hitteperiode maar ook nog ver daarna. Hierdoor zullen de financiële resultaten sterk afnemen. Om problemen met hittestress zoveel mogelijk te voorkomen worden in dit artikel een aantal mogelijke oplossingen behandeld.

Lees meer

3. Goed stalklimaat bevordert de gezondheid van pluimveeIn de winter is het goed instellen van het klimaat altijd een uitdaging. Binnenkomende buitenlucht is koud en kan leiden tot tocht. Tocht is schadelijk voor de gezondheid van de dieren. Bij legdieren leidt dit tot ziekte en uitval door bijvoorbeeld E. coli. Bij vleeskuikens en kalkoenen zijn uitval en afkeur door bijvoorbeeld E. coli en ORT het gevolg. Om dit te voorkomen is het belangrijk om in de winter op de juiste manier te ventileren.

Lees meer

2.Vleeskuikensector springt in op wisselende marktvraag


Onze bedrijfsadviseurs krijgen regelmatig de vraag wat het beste vleeskuikenconcept is. Het antwoord daarop is niet zomaar te geven. Het is namelijk afhankelijk van een groot aantal factoren. Dat zijn niet alleen bedrijfsspecifieke factoren, maar ook externe factoren, zoals de vraag vanuit de markt.

Lees meer

1. Legpluimveebedrijf is klaar voor de toekomstIn 1990 trouwden Jenneke en Hergen Smid. In 1996 bouwden ze hun eerste scharrelstal en in 2020 renoveren ze het bedrijf samen met hun zoons, zodat het klaar is voor de toekomst. Jenneke: “Eigenlijk waren we zelf ook toe aan een nieuwe uitdaging, maar we zijn blij dat we dit mogen doen met onze kinderen.”

Lees meer