Datalek incident bij transporteur AB Texel

Ger Nijkamp

Manager Marketing & E-business

08 maart 2024
-
2 minuten

De Heus Voeders maakt voor levering van voeders naast onze eigen bulkwagens ook gebruik van externe transporteurs. Uit voorzorg brengen wij klanten op de hoogte van een datalek incident bij AB Texel uit Oudeschild, één van deze transportbedrijven.

Concreet betekent dit dat een externe partij zich toegang heeft weten te verschaffen tot bedrijfsdata van deze transporteur. Dit zogenaamde ‘ransomware’ incident bij AB Texel omvat mogelijk ook gegevens die wij met hen hebben gedeeld om bestellingen op het juiste adres af te kunnen leveren.

Gegevens die mogelijk betrokken zijn, bestaan uit NAW-gegevens van de klant, het afleveradres, gegevens omtrent voeders (gewicht en productnaam) en in enkele gevallen een telefoonnummer.

De kans dat gegevens zijn ingezien of gedeeld met anderen is weliswaar klein, maar we vragen u desondanks alert te blijven. Controleer ontvangen facturen zorgvuldig en neem bij twijfel uitsluitend contact met ons op via e-mailadressen of telefoonnummers die reeds bij u bekend zijn.

De kwaliteit van onze dienstverlening en de door ons geleverde producten worden door dit incident niet beïnvloed. Wij vinden het uiteraard wel vervelend dat dit incident bij deze transporteur heeft plaatsgevonden. De bescherming van uw en onze gegevens neemt De Heus uitermate serieus. Wij zullen in overleg met AB Texel, de maatregelen treffen die in onze macht liggen om herhaling te voorkomen.

Onze excuses voor dit ongemak. Voor vragen of opmerkingen zijn wij vanzelfsprekend beschikbaar. In dat geval kunt u contact opnemen met onze Verkoop Binnendienst via het bekende telefoonnummer +31 (0)318 - 675 430.

Over de auteur

Ger Nijkamp

Manager Marketing & E-business