Deelname Nationale Vitaliteitsweek 2021

21 september 2021
-
2 minutes

Bij De Heus staat vitaliteit hoog in het vaandel. “We willen dat onze medewerkers gezond, fit en vitaal hun werk kunnen doen. Vorig jaar hebben wij daarom voor het eerst deelgenomen aan de Nationale Vitaliteitsweek. Omdat de reacties positief waren en de ‘WOD’ voor niemand meer een onbekend fenomeen is, doen we het dit jaar nog eens dunnetjes over en hopen we onze medewerkers opnieuw te kunnen informeren en inspireren,” zegt Max van der Kwaak – CFO De Heus.  

Max werkt sinds 1992 als CFO voor De Heus en is eindverantwoordelijk voor alle financiële activiteiten van De Heus wereldwijd. Naast zijn baan houdt hij genoeg tijd over voor zijn sportieve ambities. 

Van Ommetje tot Virtuele Estafetterun 

Max: “Dat onze medewerkers al goed bezig zijn, is dit jaar goed zichtbaar geworden. Een groot aantal medewerkers nam namelijk enthousiast deel aan de ‘Ommetje’ bedrijven competitie en er waren vele teams uit binnen- én buitenland die deelnamen aan de Virtuele Estafetterun afgelopen mei. Zelf heb ik daar ook met veel plezier aan meegedaan. Als team meedoen en samen opbouwen naar de 5 km estafetterun met team ‘HR to the Max’ was ontzettend leuk. Weken van tevoren had het team al een groepsapp waarin ze de resultaten deelden, elkaar tips gaven en aanmoedigden als iemand een keer geen zin had.” 

Wat doet Max zelf om fit te blijven? 

Max sport 3 à 4 x per week en wisselt af tussen fietsen en hardlopen. Daarnaast doet hij iedere week mee aan een training cardio/core stability van 1 ¼ uur. Dit wordt georganiseerd door de roei vereniging. Maar voor het roeien, vroeger toch zijn favoriete sport tijdens zijn studententijd, komt hij niet. “Eigenlijk zie ik dit als de belangrijkste training van de week, omdat het helpt om rugklachten te voorkomen en mijn core sterker te maken. Hiervan heeheb ik ook profijt bij het hardlopen en fietsen.” 

Max heeft squasthe eerder ook, maar is daarmee gestopt in verband met knie klachten. Op de vraag welke sport hij nog zou nog willen proberen, moet hij het antwoord schuldig blijven en bekent schoorvoetend dat hij alleen aan een nieuwe sport als hockey of voetbal zou willen beginnen als hij kans maakte er de beste in te zijn.    

Was de lockdown van invloed op Max zijn fitheid en sportieve prestaties? 

Max: “Gezien ik mijn sporten buiten doe, is de lockdown niet van invloed geweest op mijn sportieve activiteiten. Wat het mij extra heeft gebracht en zeer waardevol is gebleken, is dat hij samen met zijn zoon is gaan hardlopen en wij op die manier veel tijd samen hebben doorgebracht.”