BIG Challenge trapt af voor editie 2017

30 november 2016
-
3 minuten

Op zaterdag 19 november startte BIG Challenge het nieuwe seizoen officieel met de aftrapbijeenkomst op de Universiteit van Wageningen. Met 160 deelnemers is de agrarische sector weer goed vertegenwoordigd tijdens Alpe d’HuZes 2017 op 31 mei en 1 juni 2017.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt, opgebouwd uit de 21 bochten van de Alpe d’Huez, met in elk kraampje informatie over de accommodatie, materialen, vrijwilligerswerk, sponsorwerving etc. konden de nieuwe (kandidaat) deelnemers de nodige eerste informatie op doen. Opgeven is geen optie Voorzitter Toine van Toor hield een inspirerend verhaal over deelname met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes. “Opgeven is geen optie, dat kan een kankerpatiënt ook niet. Meedoen is een ervaring voor het leven; geef jezelf dat cadeau voor de rest van je leven.” Familieleden raadde hij dan ook aan om vooral mee te gaan want het is niet uit te leggen wat je daar meemaakt.

Doel 2017

Herman Houweling startte met BIG Challenge in 2009. In acht jaar haalde de agrarische sector al € 6.471.455,- bij elkaar voor onderzoek naar kanker en is daarmee de tweede grootste fondsenwerver van KWF. De doelstelling van BIG Challenge is allereerst veel geld ophalen voor KWF, en daarnaast de trots en saamhorigheid in de agrarische sector vergroten, de maatschappelijke betrokkenheid tonen en de agrarische sector bij een breed publiek promoten. Kankerbestrijding is en blijft heel hard nodig. Het is nog steeds doodsoorzaak nummer één en jaarlijks komen er ruim 100.000 nieuwe gevallen bij en sterven 44.000 mensen aan kanker.

Bedrijven- en basisteams

BIG Challenge heeft ingetekend voor 18 teams met fietsers, runners en wandelaars. Bedrijven kunnen meedoen als bedrijventeam en de basisteams bestaan uit mensen die affiniteit hebben met de agrarische sector. Van elke deelnemer wordt een inbreng van € 5.000 sponsorgeld verwacht. Dat lijkt veel maar gemiddeld hebben de BIG Challenge deelnemers over de afgelopen jaren ruim € 6.100 per deelnemer ingezameld. Inmiddels hebben een groot aantal Alpe d’HuZussen, die op 31 mei de Alpe d’Huez een keer beklimmen, zich aangemeld. Hun doel is een sponsorbedrag van € 666,- binnen te halen.

Net als voorgaande jaren zal De Heus ook dit jaar weer met een eigen team deelnemen aan de Alpe d'HuZes