De Heus partner verkiezing 'Agrarisch Ondernemer 2022'

28 november 2021
-
5

Agrarisch Ondernemer van het Jaar is de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector. De vakbladen Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij gaan dit jaar voor de 26ste keer op zoek naar de beste agrarisch ondernemer. De Heus Voeders is trotse partner van deze verkiezing.

Een jury gaat op zoek naar de beste agrarische ondernemer. Ondernemers met passie voor hun vak, die maatschappelijk betrokken zijn, lef en ambitie hebben. Dat past bij De Heus Voeders, immers ondernemerschap is één van onze kernwaarden. De genomineerde ondernemers willen we een erepodium bieden en als ambassadeurs van de sector benoemen en daarmee de agrarische sector in een positief daglicht plaatsen.

Aanmelden

Selectiecriteria

Ondernemers uit alle primaire agrarische sectoren, uit alle regio’s van klein tot groot, van super efficiënt tot een tikkeltje alternatief kunnen zich inschrijven. Allemaal hele verschillende en unieke ondernemers maar wat hen allen drijft is ambitie, lef en volharding. Iedereen heeft een hele duidelijke, eigen visie. Voor deze 26e verkiezing zal de jury de lastige omstandigheden per sector in de overweging meenemen.

Milieu, marktgerichtheid, maatschappelijke impact en imago zijn naast de financiële kengetallen de belangrijkste criteria waar naar wordt gekeken. En heel belangrijk de agrarische ondernemer is innovatief.

Ondernemers kunnen tot 1 januari voorgedragen worden via de site van Boerderij. Je kunt ook jezelf aanmelden. In eerste instantie is de motivatie het belangrijkste, daarna worden mogelijk nog meer gegevens opgevraagd. Uit alle aanmeldingen worden 10 kandidaten uitgekozen.

Meer uitleg over de verkiezing

Vakblad Boerderij legt uit wat de verkiezing is.

Juryprijs en publieksprijs

Deze 10 kandidaten worden vervolgens beoordeeld door een deskundige en onafhankelijke jury, onder leiding van Sjaak van der Tak (LTO) en Jan Vullings (hoofdredacteur Boerderij). Er blijven 5 genomineerden over en die worden door de jury bezocht. De nummer 1 moet zijn verhaal goed kunnen vertellen. Passie laat zich niet altijd in woorden uitdrukken. De daadwerkelijke uitreiking is op 31 maart in de Basiliek in Veenendaal. Daarnaast wordt op 31 maart ook de publieksprijs uitgereikt aan een ondernemer, waarop in de weken daarvoor iedereen heeft kunnen stemmen.

Prijs zorgt voor zichtbaarheid

Naast dat de ondernemer zich een jaar lang Agrarisch Ondernemer van het jaar mag noemen, ontvangt de winnaar een geldprijs van €12.500,-. De winnaar wordt tevens voor veel activiteiten gevraagd en mocht de laatste jaren aansluiten bij de lunch op het Koningshuis. Het belangrijkste is echter dat de verhalen van de winnaars een jaar lang op een positieve manier voor het voetlicht worden gebracht in heel Nederland.

AO2022-SB-1200x628.png

Meld jezelf of een collega ondernemer aan voor 1 januari. Schrijf je dus tijdig in!