Insectenolie bij uitstek goed voor jonge biggen

Albert Timmerman

Productmanager zeugen en biggen

14 juli 2022
-
2 minuten

De Heus is continu bezig om haar premium kwaliteit biggenvoer verder te verbeteren, zodat ze voorop blijft lopen op de markt. Om dat te realiseren steken we veel tijd en geld in innovatie. Het kiezen van bepaalde grondstoffen en het ontdekken van nieuwe grondstoffen spelen daarbij een belangrijke rol. Een goed voorbeeld hiervan is insectenolie. Deze olie wordt gemaakt van de zwarte soldaatvlieg en kunnen we sinds kort gebruiken in onze Premium biggenvoerfabriek in Andel.

Antimicrobiële werking

Insectenolie is een gemakkelijk verteerbare, snelle energiebron en is dus uitermate geschikt voor jonge dieren. Daarnaast is het vetzuurpatroon van insectenolie zeer interessant. Het vetzuurpatroon bestaat voor een groot deel uit laurinezuur. Laurinezuur is antimicrobieel en helpt mee in de strijd tegen Streptokokken- en Clostridium-problemen. Hierdoor blijven de darmen gezond. Ook rondom het spenen en tijdens de stress die het spenen met zich meebrengt. 

Insectenolie is duurzaam en lokaal

Naast het feit dat insectenolie de darmgezondheid ondersteunt, is insectenolie ook een duurzame grondstof. Voor het produceren van de olie wordt de zwarte soldaatvlieg gebruikt. Deze vlieg zet groene restromen op een heel efficiënte manier om. Daardoor krijgen laagwaardige grondstoffen een hoogwaardige toepassing. De olie komt bovendien uit Nederland en niet uit andere werelddelen, wat het een lokale grondstof maakt. 

Insectenolie in Romelko biggenvoer

Het gebruik van insectenolie heeft vooral voordelen voor het jonge dier. Daarom is het bij uitstek geschikt voor Romelko Premium biggenvoeders. Deze worden in de speciale biggenvoerfabriek in Andel gemaakt waar alle processen en grondstoffen 100% zijn afgestemd op het maken van topkwaliteit biggenvoer. Het gebruik van insectenolie in de Romelko biggenvoeders is innovatief, maar zeker niet experimenteel. De werking ervan wordt niet alleen onderbouwd door zowel wetenschappelijke als praktijkproeven, maar ook door de jarenlange praktijkervaringen van Coppens Diervoeding. 

Investering Andel

Om het gebruik van insectenolie mogelijk te maken is in de fabriek in Andel geïnvesteerd in extra opslagcapaciteit en doseerpunten. Dit was noodzakelijk om de olie heel precies te kunnen doseren en er op die manier voor te zorgen dat het biggenvoer van constante en zeer hoge kwaliteit is. 

Insectenolie zorgt voor kwaliteitsbiggen

Het gebruik van insectenolie in de premium biggenvoeders zorgt voor nog gezondere biggen. Hiermee zetten we weer een extra stap richting het doel: een gezonde start van de biggen die de speenfase soepel doorlopen. Zodat je daarna vlot over kan op de goedkopere reguliere biggenvoeders voor het leveren van kwaliteitsbiggen die top presteren als vleesvarkens

Over de auteur

Albert Timmerman

Productmanager zeugen en biggen