Workshop: Slapen, bewegen en voeding tijdens wisseldiensten

Door: Alexander van Eekelen

Over de workshop

Onregelmatig werk 

Een belangrijk onderdeel van het werken bij De Heus zijn de onregelmatige diensten. Vroege dienst, late dienst en nachtdienst: het hoort er, voor de meesten binnen Productie en Logistiek, gewoon bij. We weten allemaal dat die onregelmatige werktijden niet altijd even gemakkelijk zijn en dat het behoorlijk wat impact heeft op je natuurlijke ritme van eten, slapen en je sociale leven. 

Wat kan je er zelf aan doen? 

Nou verander je aan je werktijden niet zoveel, die blijven gewoon. Maar als je in ploegen werkt kan je zelf toch een hoop doen om ervoor te zorgen dat je zo gezond en veilig mogelijk je diensten doorkomt. Dat zit ‘m veelal in kleine aanpassingen van je leefstijl. Werk je in ploegen dan moet je net even wat meer aandacht besteden aan je slaap, wat en wanneer je eet, je beweging en herstel tijdens je vrije dagen. Hoe je dat precies doet komen we binnenkort aan je vertellen! 

Bijeenkomsten 

Op woensdag 27 september* organiseren we een workshop op alle productielocaties om een training te geven over hoe je fit en vitaal blijft in de ploegen. In een uur vertellen we wat over de achtergrond maar vooral geven we praktische tips waar je direct mee aan de slag kan. En natuurlijk zijn we benieuwd naar jouw eigen ervaringen met het werken in onregelmatige diensten. Wat gaat er goed? En waar loop je tegenaan? 

Aanmelden?

Werk je bij de afdeling Productie? Dan kun je je aanmelden bij de plantmanager van jouw locatie. Werk je als chauffeur bij de afdeling Logistiek? Ook dan is deze workshop heel geschikt voor jou. Je kunt je aanmelden bij je leidinggevende.


*) Werk je in de premixfabriek in Veghel? Dan staat deze workshop gepland op maandag 25 september van 13.00- 14.00 uur.