Fabriek De Heus Nijkerk compleet vernieuwd

20 juli 2017
-
2 minuten

In haar streven naar de optimale kwaliteit legvoer voor een hoog rendement, heeft De Heus de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in haar fabrieken. Na Maasbracht, Ravenstein en Sneek is nu ook Nijkerk helemaal vernieuwd en draait de hypermoderne maal-menglijn op volle toeren.

Productie

Nadat de nieuwe machines afgelopen maand geplaatst zijn, is er uitvoerig getest om ze optimaal af te stellen. Deze initiële tests zijn nu afgerond. Productmanager Henry van ’t Hof was uitermate tevreden over de resultaten en heeft daarom groen licht geven om de productie op te schalen. De fabriek draait daarom nu weer op volle toeren.

Walsen, zeven en meer

In de fabriek in Nijkerk wordt nu, net als in de andere fabrieken van De Heus, gebruik gemaakt van de combinatie voorzeven-walsen-zeven-walsen en een laatste fractie via de hamermolen. Met behulp van deze technieken kunnen de grondstoffen nu ook in Nijkerk weer tot de ideale deeltjesgrootte verkleind worden, zodat mooi homogeen voer ontstaat met veel deeltjes in de middenfractie.

Homogeen voer

Homogeen voer is met name voor hennen met hele snavels van groot belang. Het is voor een onbehandelde hen namelijk gemakkelijker om de grove delen weg eten, waardoor het rantsoen uit balans raakt. De dieren die de grove delen als eerste eten krijgen wel voldoende energie binnen, maar veel minder eiwit, vitaminen en mineralen, omdat deze vooral in de fijne fractie zitten. Homogeen voer beperkt het selectief vreten en gaat daarnaast ontmenging en vermorsing tegen.

Hoog rendement

Met de recente investeringen zijn de legvoerfabrieken weer allemaal toekomstbestendig en kan De Heus haar klanten blijven voorzien van hoogwaardig legvoer voor het behalen van goede technische resultaten en een hoog rendement.