Home / Kennisbank

Kennisbank

Welkom bij de kennisbank van De Heus Voeders. In deze kennisbank vindt u inhoudelijke artikelen en praktische tips over de gezondheid, voeding, huisvesting voor de sectoren Rundvee, Varkens en Pluimvee, Schapen en Geiten.

Zoek een artikel. Let op! Kies eerst uw sector

492 Resultaten

24-05-2019 - Nieuwe weiders of oud vakmanschap? Misschien bent u ook wel een van ‘de nieuwe weiders’. Aan alle kanten wordt u namelijk gestimuleerd om te gaan (of blijven) beweiden. Veel belangenbehartigers, toeleveranciers en zuivel hebben hiervoor een convenant getekend. Het houdt in dat we de...

09-05-2019 - pH speelt bij brijvoer sinds jaar en dag een hoofdrol. We weten al lang dat een goede pH gunstig is voor de resultaten. Hiervoor zijn diverse redenen die we in dit artikel op een rij zetten.

07-05-2019 - Tarwegistconcentraten komen vrij bij de productie van bio-ethanol. Als grondstof gebruikt men tarwezetmelen of enkelvoudige granen (tarwe, triticale, mais en/of rogge). Soms wordt het aangevuld met een suikerrijk product. Aan de gemalen granen worden gisten toegevoegd, deze zetten...

07-05-2019 - Tarwezetmeel ontstaat bij de winning van zetmeel en gluten uit tarwe en kent zowel een droog als een nat proces. Het droge proces begint met tarwe. Na het schonen en malen van de tarwe ontstaat bloem en het droge bijproduct tarwegries. Vervolgens wordt het meel gescheiden in zetmeel...

06-05-2019 - Sinds jaar en dag worden op het laboratorium van De Heus brij- en bijproducten onderzocht. Eén van de analyses die hier uitgevoerd wordt is de bepaling van de AE waarde. Met AE kan de mate van doorzuring van een bijproduct of brijmengsel bepaald worden. AE is een analyse die...

02-05-2019 - Met het Centrum voor Praktijkonderzoek Varkensvoeding De Elsenpas in Beuningen, beschikt De Heus vanaf 2019 over een geavanceerd onderzoekscentrum waar toekomstgericht onderzoek wordt uitgevoerd voor de varkenshouderij. Centraal staat de voeding, maar ook gezondheid, dierenwelzijn...

02-05-2019 - Op het moment dat de overheid besluit om duurzaamheid centraal te stellen, bouwt De Heus een nieuw Centrum voor Praktijkonderzoek Varkensvoeding: De Elsenpas.  Met het onderzoekscentrum in Beuningen draagt De Heus bij aan de duurzaamheid in de varkenshouderij.

01-05-2019 - Het laboratorium van De Heus in Veghel onderzoekt enorm veel monsters van brijbedrijven. Dit kunnen droge grondstoffen zijn, maar ook eindmengsels of individuele bijproducten. De uitslagen van de analyses zijn erg waardevol voor individuele ondernemers. Het brijteam vergelijkt die...

Deze website maakt gebruik van cookies

Alle websites van De Heus Voeders gebruiken cookies en vergelijkbare technieken. We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze websites goed en veilig werken en analytische cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te geven. Marketingcookies worden geplaatst om u gepersonaliseerde sector relevante informatie te tonen in plaats van algemene.

Als u op ‘Akkoord‘ klikt, stemt u in met het plaatsen van alle cookies. Of klik op de knop ‘Verander uw cookie-instellingen‘ om uw voorkeuren te wijzigen.


Lees het cookiebeleid van De Heus Voeders voor meer informatie over cookies.