Waarom vezels belangrijk zijn voor vleesvarkens

30 oktober 2020

Maalfijnheid speelt een grote rol bij darmgezondheid van vleesvarkens. Eiwitbronnen moeten bijvoorbeeld heel fijn zijn gemalen voor een goede opname in de dunne darm. Voor andere grondstoffen, zoals vezels, is juist een wat grote deeltjesgrootte gewenst, zodat deze in de maag en de dikke darm hun werk kunnen doen.

Vezels de onbekende succesfactorvoor vleesvarkens

In de vleesvarkenshouderij zorgen vezels voor: minder uitval, een beter immuunsysteem, een gezond darmslijmvlies, een goede mestconsistentie en gezondere dieren.

Vraag de gratis deurposter met de fysiologie van vleesvarkens aan en weet waar je op moet letten voor het beste resultaat.

Poster: Gezonde vleesvarkens presteren beter

Het lijkt zo van zelfsprekend; voor een goed resultaat moeten vleesvarkens hard groeien. En daar moet het voer voor zorgen. Maar wanneer vleesvarkens niet fit zijn, dan kunnen ze nutriënten niet optimaal omzetten in groei en bovendien gebruiken ze energie om wel fit te worden. Het is dus zaak om je vleesvarkens gezond te houden. Op deze poster kun je precies zien hoe het werkt en wat belangrijk is.

Ja, ik wil de gratis poster

Wanneer hebben vleesvarkens extra vezels nodig?

Voor vleesvarkens zijn er drie fasen te onderscheiden. In twee daarvan zijn vezels extra belangrijkvoor vleesvarkens:
Startfase: de nadruk ligt op een gezonde opstart. Het vleesvarken heeft veel stress en de maaggezondheid staat onder druk. Extra vezels zijn belangrijk.
Tussenfase: het vleesvarken moet zo goed en efficiënt mogelijk groeien. Een minimale deeltjesgrootte en maximale ontsluiting.
Eindfase: hier zijn extra vezels in specifieke gevallen ook belangrijk, omdat de maag-en darmgezondheid door de hoge voeropname en de stress van het uitladen onder druk komen te staan.

Hoe de Matrix-Wals technologie bijdraagt aangezondere vleesvarkens

Door de Matrix-Wals-technologie worden grondstoffen niet alleen fijngemalen, zoals in een regulier proces, maar worden vezelrijke grondstoffen ook deels gewalst, waardoor een goede balans ontstaat tussen fijne en grove vezels. Een perfecte samenstelling van voer voor jouw vleesvarkens.

Matrix-wals-technologie voor vleesvarkens

Met de unieke Matrix-wals-technologie zorgen we voor precies de juiste vezels in het voer, zodat de maag-darmgezondheid verbetert en de varkens beter kunnen presteren.